Uitleg

Geld verdienen met internet? Kan dat?

Sinds 1999 is het mogelijk geld te verdienen met internet. Inmiddels zijn er in Nederland al vele (enkele honderden!) bedrijven, waar u geld kunt verdienen met internet. Het principe is simpel: u wordt gratis lid bij één of meerdere van de bedrijven (zie voor overzicht van deze bedrijven de pagina “geld verdienen met e-mail“) en ontvangt daarna in je mailbox zo af en toe reclame e-mails. Voor elke e-mail ontvangt u een bepaald bedrag, dit bedrag ontvangt u nadat u op een link hebt geklikt die onderaan elke reclame mail staat. Het bedrag dat u voor het lezen van de email krijgt is verschillend, maar varieert tussen de 1 en de 5 eurocent per mail. Op het moment dat een bepaald saldo is bereikt (afhankelijk van het bedrijf, maar meestal wordt u uitbetaald bij 5 euro) kunt u uw punten/saldo inwisselen voor geld op uw bank/giro rekening.

Hoe werkt Geld verdienen met e-mail?

Om te beginnen met het ontvangen van reclame berichten, waarvoor u geld ontvangt, zult u zich eerst gratis aan moeten melden bij één of meerdere bedrijven. Op de pagina “geld verdienen met e-mail” staat een aantal bedrijven waarmee u geld kunt verdienen met het ontvangen van reclame berichten.

Voorbeeld Geld verdienen met E-mail

Het bedrijf Surfrace (in 2002 gestart). Om daar geld te kunnen verdienen, dient u zich eerst aanmelden. Dat kan door hier te klikken. Vul alle gegevens in, en u zult binnen enkele minuten een mail ontvangen met daarin een link. Dit is een bevestiging: zodra u op de link klikt bent u lid van Surfrace. Nadat u bevestigd heeft, kunt u naar Surfrace.nl surfen, en daar inloggen. Zodra u inlogt en op “Saldo” klikt, krijgt u een overzicht te zien van uw verdiensten:

Geld verdienen met e-mail via Surfrace.nl

De statistieken laten het volgende zien. Surfrace werkt met Waves. Waves zijn spaarpunten. Elke 1.000 waves staat gelijk aan 1 euro. Vanaf 5.000 waves is het mogelijk een uitbetaling aan te vragen. In het overzicht hierboven staan er nog 2.628 waves open. Dat houdt in dat er 2,63 euro in het account zit. Zodra dit opgelopen is naar 5.000 waves, kan een uitbetaling aangevraagd worden.

Referral Systeem bij Geld verdienen met Internet

Naast eigen verdiensten, kan ook geld verdiend worden door nieuwe leden aan te brengen bij Surfrace. Dit geldt ook voor alle andere bedrijven (die werken op dezelfde wijze). Surfrace heeft daarbij 4 niveau’s. Meestal wordt dit onderdeel “referrals” genoemd, of “referralsysteem”. Aan de hand van een voorbeeld zal uitgelegd worden hoe dit werkt.
Voorbeeld Referral Vergoedingen
In dit geval zullen we opnieuw Surfrace.nl nemen als voorbeeld. Surfrace heeft een referralsysteem die 4 niveau’s kent. Het eerst niveau is 10%, de overige 3 niveau’s zijn 5%. Stel, u bent net lid geworden van Surfrace.nl. Als u inlogt, staat op de pagina “Referrals” een persoonlijke URL:

Het nummer 20 geeft het account ID weer. Als u inlogt, zult u eenzelfde URL vinden, met een ander nummer. Dat nummer is gekoppeld aan uw account. Als u de link op uw eigen Referrals pagina binnen Surfrace bijvoorbeeld doorgeeft aan uw buren en zij melden zich aan, ontvangt u 10% over de verdiensten van uw buren. Stel dat uw buren 20 euro verdienen, dan krijgt u dus 2 euro in uw account. Het referral systeem kent geen tijdslimiet: u ontvangt deze 10% zo lang u zelf lid blijft én uiteraard uw buren ook. Als uw buren weer andere mensen lid maken, ontvangt u daarover 5%! Dit gaat 4 niveau’s diep. Zo kunt u vele malen sneller nog meer geld verdienen.

De referral vergoeding bij Surfrace.nl geldt voor betaalde e-mails, betaalde kliks en quizvragen.

Adverteren bij Geld verdienen met e-mail bedrijven

U denkt nu misschien: dat komt me bekend voor, dat is een piramidesysteem dat verboden is. Dat is het absoluut niet! Het is volkomen legaal, de percentages die u verdient, worden doorberekend in de advertentietarieven van de adverteerders. Dus het is niet zo dat een adverteerder voor een mail waar u 2ct voor krijgt, ook 2ct (+ eventuele winstmarges) betaalt, nee, als u bij een geld-verdienen-met-internet bedrijf wilt adverteren, betaalt u de waarde van de mail, de kosten voor het verzenden van de mail, een kleine winstmarge en een extra bedrag om de referralverdiensten te dekken. Maar dat betaalt u dus alleen als u wilt adverteren bij een geld verdienen met internet bedrijf (dus als u zelf een reclame mail met uw reclame wilt laten versturen). De advertentietarieven zijn vaak afhankelijk van de hoeveelheid leden die u wilt bereiken. Een mailing naar 5.000 leden binnen Surfrace.nl is per mail duurder, dan een mail naar alle leden van Surfrace (per mail gerekend).

Voor grote bedrijven is het vaak ook mogelijk om performance based te adverteren. Dit houdt in dat het risico van de inkomsten bij het geld verdienen met internet bedrijf ligt: de adverteerder betaalt alleen een commissie aan het geld verdienen met internet bedrijf (bijv. Surfrace) indien de adverteerder ook daadwerkelijk verkopen via Surfrace heeft gerealiseerd. Vaak zijn grote bedrijven aangesloten bij affiliate marketing netwerken zoals Daisycon, M4N, TradeTracker, Cleafs, etc. Grote adverteerders maken dan via een dergelijk netwerk afspraken over het verzenden van betaalde e-mailberichten. Vaak wordt eerst een mail naar bijvoorbeeld 10.000 leden gestuurd, om te testen of het winstgevend genoeg is (voor bijv. Surfrace.nl) om performance based e-mailberichten van zo’n bedrijf te versturen. Surfrace ontvangt dan niet een x bedrag per verstuurde mail, maar een x bedrag (dat een stuk hoger ligt) per verkoop. Bijvoorbeeld 15% over de totale omzet die via Surfrace is binnengekomen.

Het ontvangen van alle mail en lid worden is gratis en zonder verdere verplichtingen (de enige verplichting is dat u wel actief blijft, niet-actieve leden kunnen verwijderd worden, lees hiervoor de voorwaarden).

Het mooie van dit systeem is, dat als u zelf niet heel actief bent (en dus niet heel veel verdient), u wel een mooi bedrag kunt verdienen als u veel mensen weet aan te brengen. Aan het begin verdient u dus weinig, omdat weinig referrals (= mensen die u heeft aangebracht) immers weinig opleveren, maar door ervoor te zorgen dat u vrienden, kennissen of familieleden lid maakt, verdient u steeds meer. U kunt natuurlijk ook een eigen website maken met daarop de url met daarin het nummer dat naar uw account verwijst. Eén ding is zeker: spammen mag bij geen enkel bedrijf! (spammen houdt in dat u ongewenste berichten verstuurt naar mensen, met daarin uw eigen URL (ook wel Referral URL genomed)

Hoe werkt Geld verdienen met sms?

Om te beginnen moet u zich opnieuw aanmelden bij een bedrijf dat u geld betaalt voor het ontvangen van sms-berichten. Nadat u zich heeft aangemeld, wordt er een activeringscode naar uw mobiele nummer toegestuurd. Vult u deze code in op uw inlogpagina, dan kunt u beginnen met het geld verdienen met smsjes. Het bedrijf stuurt u dan een smsje waarvoor u geld krijgt. Indien u ook uw vrienden aanmeldt, verdient u ook weer een bepaald percentage van wat zij verdienen.

Geldpakhuis.com tip: wij adviseren geld verdienen met e-mail. U zult sneller een uitbetaling behalen dan geld verdienen met SMS (aangezien u nauwelijks een SMS ontvangt).